Rieten dak isolatie

Voor rieten dak isolatie is het belangrijk om te kiezen voor isolatiefolie met een perfecte dampdichtheid. Zo beschermt u het rieten dak optimaal en blijft het in goede conditie. Onze isolatiefolie is zeer robuust, dampdicht en heeft een perfect isolerende werking. Door uw rieten dak te isoleren, verduurzaamt u de rieten kap en bespaart u energie.

Dit en meer vindt u ook in onze Brochure voor het rieten dak

 

Lees meer arrow-circle

Waarom rieten dak isolatie?

Uw rieten dak isoleren, geeft meer comfort en er gaat minder energie verloren door het dak. De isolatiefolies van Isolatiefolie.nl zijn dampdicht door de sterke fijnmazige bewapening. Dit wordt aangebracht als aanvullende isolatie onder het rieten dak. Doordat de isolatiefolie direct onder de sporen wordt geplaatst, is er nauwelijks hoogteverlies.

Uw rieten dak isoleren, de belangrijkste voordelen:
• Lucht- en dampdicht
• Meer wooncomfort
• Besparing op de energierekening
• Beter voor het milieu
• Koelere woning in de zomer

Isolatiefolies voor het isoleren van uw rieten dak

In ons assortiment vindt u drie dampdichte isolatiefolies: SF40, SF19+ en SF60.

  • De SF40 is met 37 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal, de meest toegepaste variant. Deze folie kan een toevoeging aan de Rc behalen van 3,58 tot 4,04.
  • De SF19+ bestaat uit 11 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal. Dit product kan een toevoeging aan de Rc behalen van 2,49 tot 2,97.
  • De SF60 is met 55 lagen de dikste damp-dichte variant op de markt. De SF60 voegt 5,11 toe aan de Rc. Samen met het rietpakket, kan hiermee aan de nieuwbouweisen worden voldaan.

Bovenstaande folies zijn opgenomen in de databank van de overheid, voorzien van CE keurmerk en gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO.

Naast isolatiefolie voor een rieten dak, zijn er meer mogelijkheden om uw huis beter isoleren. Sinds september 2019 kunt u subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning (SEEH) wanneer u minimaal 2 energiebesparende isolatiematerialen laat uitvoeren. U kunt meer over deze regeling lezen op de website van de Rijksoverheid. Lees ook onze blog waarin we beschrijven hoe u het beste isolatiefolie kunt aanbrengen onder een rieten dak.