Collapse

Rieten dak isolatie

Voor rieten dak isolatie is het belangrijk om te kiezen voor isolatiefolie met een perfecte dampdichtheid. Zo beschermt u het rieten dak optimaal en blijft het in goede conditie. Onze isolatiefolie is zeer robuust, dampdicht en heeft een perfect isolerende werking. Hiermee verduurzaamt u de rieten kap en bespaart u energie.

Lees meer arrow-circle

Waarom rieten dak isolatie?

Het isoleren van een rietenkap geeft meer comfort en er gaat minder energie verloren door het dak. De isolatiefolie is dampdicht door de sterke fijnmazige bewapening. Dit wordt aangebracht als aanvullende isolatie onder het rieten dak. Doordat de isolatiefolie direct onder de sporen wordt geplaatst, is er nauwelijks hoogteverlies.

De belangrijkste voordelen van hoogwaardige isolatiefolie voor uw rieten kap:
• Lucht- en dampdicht
• Meer wooncomfort
• Besparing op de energierekening
• Beter voor het milieu
• Koelere woning in de zomer

Isolatiefolie voor uw rieten dak kopen?

In het assortiment van Isolatiefolie.nl worden drie dampdichte isolatiefolies aangeboden: SF40, SF19+ en SF60.

  • De SF40 is met 37 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal de meest toegepaste hoogwaardige variant. Deze folie kan een toevoeging aan de Rc behalen van 3,58 tot 4,04.
  • De SF19+ bestaat uit 11 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal en kan een toevoeging aan de Rc behalen van 2,49 tot 2,97.
  • De SF60 is met 55 lagen de dikste damp-dichte variant op de markt. De SF60 voegt 5,11 toe aan de Rc en samen met het rietpakket kan hiermee aan de nieuwbouweisen worden voldaan.

Bovenstaande folies zijn opgenomen in de databank van de overheid, voorzien van CE keurmerk en gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO.

Naast isolatiefolie voor een rieten dak zijn er meer mogelijkheden om uw huis beter isoleren. Sinds september 2019 kunt u subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning (SEEH) als u minimaal 2 energiebesparende isolatiematerialen laat uitvoeren. Lees meer over deze regeling op de website van de Rijksoverheid. Lees in onze blog hoe u het beste isolatiefolie kunt aanbrengen bij een rieten dak.