Vloerisolatie

Naast dakisolatie levert vloerisolatie de meeste energiebesparing op. Een slecht geïsoleerde vloer voelt al snel tot wel 5 graden kouder aan dan de binnentemperatuur. Om dit te compenseren moet u extra stoken. Daarnaast biedt vloerisolatie meer comfort doordat de vloer aangenaam warm aanvoelt.

Lees meer arrow-circle

Waarom een goede vloerisolatie belangrijk is.

Wanneer u een slecht geïsoleerde vloer heeft gaat er veel warmte verloren in uw woning. Het temperatuurverschil aan het vloeroppervlak kan dan wel tot 5 graden verschillen ten opzichte van de gemiddelde kamertemperatuur. Dit wil zeggen dat er dus veel warmte aan het vloeroppervlak verloren gaat. Om dit te compenseren zal u moeten bijspringen met de verwarming en dit brengt stookkosten met zich mee. Naast de economische voordelen, biedt hoogwaardige vloerisolatie ook comfort. Met comfort bedoelen we enerzijds dat je geen koude voeten hebt in uw eigen woning en anderzijds dat u niet geconfronteerd wordt met een grote kans op vocht- en schimmelplekken. Uw behang of aangesmeerde muur kan namelijk aangetast worden met vocht- en schimmelplekken door vocht dat uit de vloer omhoog trekt. Vooral bij woningen van meer dan 40 jaar oud valt veel winst te behalen, omdat de vloeren bij de bouw niet geïsoleerd zijn.

De belangrijkste voordelen van vloerisolatie:
• Meer comfort
• Besparing op uw energierekening
• Beter voor het milieu
• Voorkomen vocht- en schimmelplekken
• Koelere woning in de zomer

Isolatiefolie voor vloerisolatie koopt u bij Isolatiefolie.nl.

Isolatiefolie.nl biedt 2 kwalitatief hoogwaardige isolatiefolies voor uw vloer, namelijk de SF19+ en SF40. Deze reflecterende isolatiefolies geven een goede Rc waarde en door de reflecterende functie wordt de warmte optimaal teruggestuurd naar de bovenliggende vloer. De isolatiefolies zijn voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid.

Wilt u meer warmtebesparing realiseren? Denk dan ook aan dakisolatie en wandisolatie.