Veelgestelde vragen

VoRa Trading, het bedrijf achter Isolatiefolie.nl, voorziet u graag van antwoorden op uw vragen en een juist advies voor uw project. Een aantal veelgestelde vragen met antwoorden hebben wij hier alvast voor u samengevat.

Ons belangrijkste advies: Bij enige twijfel altijd bellen, laat u goed voorlichten!

Kan ik subsidie aanvragen voor toepassingen van Isolatiefolie.nl?

Jazeker, onze producten zijn voor zien van de benodigde certificering en voorzien van een “gecontroleerde gelijkwaardigheids verklaring” opgenomen in de ISSO databank van de overheid. www.bcrg.nl

Damp-open of dampdichte folie?

Damp-open ademde dampdoorlatende waterdichte SF19BB wordt toegepast aan de buitenzijde. Vaak als aanvulling op reeds bestaande isolatie uit het verleden. Ook als er vocht aanwezig is van oude lekkage kan dit dan opdrogen en uitdampen, zonder vorming van schimmels.

Indien er geen andere isolatie of vocht aanwezig is kan men ook dampdichte producten als SF19+ of SF40 toepassen.

Indien men aan de binnenkant, de warme zijde, isolatie aanbrengt moet er een damp-werende laag komen. Onze dampdichte producten zijn dan isolatie en dampscherm gecombineerd in een product!

Mag de isolatiefolie van Isolatiefolie.nl ook direct op het dakbeschot worden aangebracht?

Dat mag wel, echter levert u dan een stukje van de isolerende werking door reflectie in. De R-waarde moet u dan met 0.4-0-7 verminderen, afhankelijk van onder andere de dakhelling. Wij voorzien u graag van een eerlijk en kundig advies.

Wat is de isolatiewaarde Rc Rd of Rthi?

R is het symbool voor weerstand.
Rc is de warmteweerstand van een(stukje) constructie, een optelsom van de verschillende Rd’s. Rd is de gedeclareerde warmteweerstand van een materiaal.

Rthi is een niet geldige waarde, bedoeld om verschillende niet officieel geteste isolatiematerialen te vergelijken met een getest isolatiemateriaal. Door gebruik van testhuisjes volgens niet goedgekeurde en vastgelegde testopstellingen van fabrikanten zelf, claimen sommige merken hele hoge isolerende werking, welke in echte testopstellingen nooit gehaald worden. Deze vergelijkbare R-waarde is niet rechtsgeldig en onbruikbaar voor bouwaanvraag, subsidie of BTW regeling.

Isolatiefolie.nl gebruikt sinds 2008 alleen nog de conventioneel bepaalde Rd of Rc uit goedgekeurde testmethoden. Onze Rc’s en Rd zijn door bureau CRG van de overheid gecontroleerd en in de ISSO databank te vinden.

Zit er garantie op de producten van Isolatiefolie.nl?

De fabrikant van Isolatiefolie.nl garandeert, zoals gebruikelijk voor Nederland, de producten 10 jaar, met een verwachtte levensduur van meer dan 30 jaar. In de UK levenslang, zolang als een gebouw staat!

Kan ik ook zelf isolatie plaatsen?

Onze isolatiefolie is makkelijk te knippen en aan te brengen. Het jeukt niet, en is niet irriterend voor huid of luchtwegen. Laat u wel goed voorlichten zodat u het juiste type toepast, met het door u gewenste resultaat.

Kan ik uitrekenen wat de Rc voor mij wordt?

Er zijn verschillende online rekenprogramma’s te gebruiken. Door de overheid ondersteund is onder andere https://rekentoolwarmteweerstand.sbrcurnet.nl/

Ook kunnen wij door de fabrikant uw constructie laten doorrekenen, zodat u de juiste keus kunt maken voor welke folie u kiest.

Leveren jullie ook tape?

De standaard bijgeleverd tape is een aluminium gecoate ongewapende plakband. Zeker als er dikkere producten worden toegepast en/of dampdichtheid van groot belang is, adviseren wij onze gewapende Supertape. De transparante versie kan worden toegepast als reflectie van minder belang is, bijvoorbeeld bij de damp-open producten.

Hoe lang is de levertijd?

In principe is alles op voorraad en bij wijze van spreken de volgende dag te leveren.

Kan ik ook afhalen?

Jazeker, u kunt ook afhalen bij ons magazijn in Veenendaal. U kunt daar alleen niet pinnen of betalen.

Is jullie isolatiefolie vochtgevoelig?

Nee, onze producten zijn niet gevoelig voor vocht, schimmels of ongedierte.