Huis isoleren

Uw huis isoleren in 2020, de subsidies

Uw huis isoleren is dit jaar extra voordelig. Want wanneer u dit jaar uw dak, buitenmuren, vloer of ramen isoleert en hierbij twee of meer isolatiemaatregelen neemt, dan kunt u ongeveer 20% subsidie krijgen. De subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is onderdeel van het klimaatakkoord en in 2019 uitgerold. De SEEH loopt tot en met 31 december 2020. Het is dus slim om uw huis nog dit jaar goed te isoleren!

Huis isoleren met subsidie van Energiebesparing Eigen Huis

Wanneer u twee energiebesparende maatregelen uitvoert, dan kunt u maximaal €10.000,- terugkrijgen via de SEEH. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen, wij zetten deze voor u op een rij:

  • U bent eigenaar van de woning en u woont er zelf. 
  • U voldoet aan de voorwaarden. Criteria zijn bijvoorbeeld dat u niet eerder gebruikt hebt gemaakt van de SEEH-subsidie en dat de maatregelen uitgevoerd worden/zijn door deskundige bedrijven met een KVK-inschrijving.
  • Subsidie wordt alleen toegekend bij maatregelen die op of na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. U kunt de subsidie pas aanvragen als de maatregelen zijn uitgevoerd.
  • U voert minimaal twee van deze maatregelen uit: vloerisolatie en/of bodemisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas.
  • Voor elke maatregel is er een minimum aantal vierkante meters dat u moet laten isoleren. De eisen staan op de website van de RVO. Op deze website kun u ook de subsidie berekenen en aanvragen. 
  • U krijgt alleen subsidie bij het isoleren van een bestaand huis en dus niet bij een nieuwbouwwoning of bij aanbouw. 

Hoeveel subsidie per vierkante meter?

In onze webshop kunt u diverse SuperFOIL isolatiefolies kopen om uw huis te isoleren. De materialen zijn gericht op het isoleren van (rieten) daken, vloeren, wanden en houtskeletbouw. In de tabel hieronder ziet u hoeveel u per m2 terugkrijgt van de SEEH-subsidie. De SF40 (inclusief spouwen 105mm) en SF60 (met of zonder spouwen, dikte vanaf 115mm) zijn door RVO goedgekeurd voor de SEEH regeling (bij gebruik in hellend dak of wand).

Isolatiemaatregel Subsidie per m2
Gevel isolatie € 25
Dakisolatie € 20
Vloerzolderisolatie € 5
Vloerisolatie € 7
Bodemisolatie € 4

Aanvullende maatregelen SEEH

Naast een van bovenstaande isolatiemaatregelen, kunt u ook subsidie aanvragen voor aanvullende maatregelen. Dit zijn:

  • De voordeur en achterdeur van het huis vervangen door een isolerende deur. Subsidiebedrag: €80,- per m2. 
  • U legt een CO2-gestuurd ventilatiesysteem of balansventilatiesysteem met warmteterugwinning aan in uw huis. Subsidiebedrag: 20% van de kosten, met een maximum van €800,-.
  • Waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem. Het subsidiebedrag hiervoor is €80,-.
  • Gebruik maken van een energiedisplay of slimme thermostaat. Hiervan krijgt u €100,- terug als u een van deze producten gebruikt. 

Uw huis isoleren begint met persoonlijk advies. Heeft u advies nodig over welk isolatiematerialen en welke maatregelen het meest geschikt zijn voor uw huis? Neem contact met ons op en wij voorzien u graag van advies. 

Terug naar overzicht