Collapse
isolatiefolie kopen

Gaat u in 2020 uw woning isoleren?

Heeft u plannen om dit jaar uw dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als u twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kunt u ongeveer 20% aan subsidie krijgen. De subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is onderdeel van het klimaatakkoord en in 2019 uitgerold. De SEEH loopt tot en met 31 december 2020, dus het is slim om uw huis nog dit jaar goed te isoleren!

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Wanneer u twee energiebesparende maatregelen uitvoert, kunt u maximaal €10.000,- terugkrijgen via de SEEH. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen, wij zetten deze voor u op een rij:

  • U bent eigenaar van de woning en u woont er zelf. 
  • U voldoet aan de voorwaarden. Criteria zijn bijvoorbeeld dat u niet eerder gebruikt hebt gemaakt van de SEEH-subsidie en dat de maatregelen uitgevoerd worden/zijn door deskundige bedrijven met een KVK-inschrijving.
  • U kunt alleen subsidie aanvragen voor maatregelen die op of na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. U kunt de subsidie pas aanvragen als de maatregelen zijn uitgevoerd.
  • U voert minimaal twee van deze maatregelen uit: vloerisolatie en/of bodemisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas.
  • Voor elke maatregel is er een minimum aantal vierkante meters dat u moet laten isoleren. De eisen staan op de website van de RVO. Op deze website kun u ook de subsidie berekenen en aanvragen. 
  • U krijgt alleen subsidie bij een bestaande woning, dus niet bij een nieuwbouwwoning of bij aanbouw. 

Hoeveel subsidie per m2?

In onze webshop hebben wij diverse SuperFOIL isolatiefolies voor het isoleren van uw (rieten)dak, vloer, wand of houtskelet. In de tabel hieronder ziet u hoeveel u per m2 terugkrijgt van de SEEH-subsidie. De SF40(inclusief spouwen 105mm) en SF60(met of zonder spouwen, dikte vanaf 115mm) zijn door RVO goedgekeurd voor de SEEH regeling, bij gebruik in hellend dak of wand

Isolatiemaatregel Subsidie per m2
Gevel isolatie € 25
Dakisolatie € 20
Vloerzolderisolatie € 5
Vloerisolatie € 7
Bodemisolatie € 4

Aanvullende maatregelen SEEH

Naast een van bovenstaande isolatiemaatregelen, kunt u ook subsidie aanvragen voor aanvullende maatregelen. Dit zijn:

  • De voordeur en achterdeur vervangen door een isolerende deur. Subsidiebedrag: €80,- per m2. 
  • U legt een CO2-gestuurd ventilatiesysteem of balansventilatiesysteem met warmteterugwinning aan. Subsidiebedrag: 20% van de kosten met een maximum van €800,-.
  • Waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem, het subsidiebedrag hiervoor is €80,-.
  • Gebruikmaken van een energiedisplay of slimme thermostaat, hiervan krijgt u €100,- terug als u een van deze producten gebruikt. 

Heeft u advies nodig over welk isolatiemateriaal of maatregel het meest geschikt is voor uw woning? Neem contact met ons op en wij voorzien u graag van advies. 

Terug naar overzicht